Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αποκτά δική του οπτική ταυτότητα

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αποκτά δική του οπτική ταυτότητα!
Το λογότυπο του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης εμπνεύστηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου μας και σχεδιάστηκε από απόφοιτό μας που συνεχίζει τις σπουδές του στο Design & Animation στη Γαλλία.
Συμβολίζει τον θαρραλέο, μαχητικό και τολμηρό κόκορα και παρουσιάζεται εδώ με κλαδιά ελιάς. Όσον αφορά τα χρώματα, έχουμε επιλέξει το καθαρό μπλε και άσπρο – χρώμα ειλικρινές και κυκλαδίτικο – ως φόρο τιμής στην ελληνική σημαία καθώς και το κόκκινο για τη γαλλική σημαία.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Tο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – το πρώτο γαλλικό σχολείο στον κόσμο που ιδρύθηκε από την Mission Laïque (1906) – υποδέχεται παιδιά ηλικίας 2 έως 18 ετών (νηπιαγωγείο, δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο). Είναι ένα οικογενειακό, φιλικό και πολυγλωσσικό σχολείο στην καρδιά της πόλης.
Τα κύρια πλεονεκτήματα που εκτιμούν και αναφέρουν μαθητές και γονείς είναι:
• η ποιότητα του διδακτικού προσωπικού εκπαιδευμένου στις γαλλικές παιδαγωγικές μεθόδους στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχούς εκπαίδευσης
• το οικογενειακό, πολυγλωσσικό περιβάλλον που διαμορφώνουν οι εγκαταστάσεις του σχολείου
• τα ολιγομελή τμήματα που δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης παρακολούθησης του κάθε μαθητή
• συμμετοχή σε διαθεματικά πρότζεκτ (Διγλωσσία, Πολυγλωσσία, Iστορία-Μνήμη-Ταυτότητα)
• η απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου γαλλικού Απολυτηρίου δίνει αυτομάτως πρόσβαση σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο
• η συστέγαση με το Γαλλικό Ινστιτούτο, που προσφέρει στους μαθητές πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων (συναντήσεις με καλλιτέχνες και συγγραφείς)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Δεν χρειάζεται να είστε δίγλωσσοι για να φοιτήσετε στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Αρκεί να το θέλετε!
Η γαλλική είναι η γλώσσα διδασκαλίας, αλλα διδάσκονται και τα αρχαία ελληνικά, η νέα ελληνική γλώσσα όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και τα αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες (στο Γυμνάσιο και το Λύκειο: ιταλικά, ισπανικά) και στο τέλος της σχολικής τους φοίτησης έχουν πολύ καλή γνώση της γαλλικής, ελληνικής και αγγλικής γλώσσας. Από το σχολικό έτος 2021-2022 το Σχολείο μας συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Σε περίπτωση μετακίνησης σε άλλη χώρα, ο μαθητής μπορεί να ενταχθεί αυτόματα στο εκπαιδευτικό σύστημα της νέας χώρας αλλά και στο δίκτυο μαθητών των Γαλλικών Σχολείων στο Εξωτερικό (370.000 μαθητές σε 500 σχολεία σε 139 χώρες).