Χαιρετισμός του Διευθυντή

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης!

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο σχολείο που ιδρύθηκε το 1906 από τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του δικτύου Mlfmonde, το οποίο περιλαμβάνει σήμερα 108 γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό με περισσότερους από 61 000 μαθητές σε 37 χώρες.

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης υποδέχεται επί του παρόντος 113 μαθητές 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, προσφέροντας ένα πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό πλαίσιο που ευνοεί την ανάπτυξη των θεμελιωδών αρχών που εντάσσονται στα προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας: laïcité (απαλλαγή από οποιονδήποτε θρησκευτικό χαρακτήρα), άνοιγμα προς τους άλλους και τον πολιτισμό τους, ανθρωπιστικές αξίες και εκπαίδευση του αυριανού πολίτη.

Η διδασκαλία 5 γλωσσών, η καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση, η άθληση, η ανάπτυξη επιστημονικών και πειραματικών δεξιοτήτων ολοκληρώνουν την εκπαιδευτική μας πρόταση.

Για τα ελληνόφωνα παιδιά, προτείνουμε ένα πρόγραμμα που σέβεται και λαμβάνει υπ’όψιν τις προκλήσεις του ελληνικού σχολείου.

«Δύο πολιτισμοί, τρεις γλώσσες»: το σύνθημα της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής αποκτά εδώ το πλήρες νόημά του.

Από 2 ετών, από τα πολύ μικρά νήπια, οι μαθητές μας μελετούν σε ένα περιβάλλον που τους δίνει την ευκαιρία να γίνουν μελλοντικοί πολίτες του κόσμου, ελεύθεροι, με σεβασμό και πληρότητα.

Μη διστάσετε να γίνετε μέλος της σχολικής μας κοινότητας αν αυτό είναι το μέλλον που επιθυμείτε για τα παιδιά σας!

Αλέν ΑΡΝΤΙ
Διευθυντής Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης