Μήνυμα της Διευθύντριας

Καλως ήρθατε στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης!

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο σχολείο που ιδρύθηκε το 1906 από τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του δικτύου Mlfmonde, το οποίο περιλαμβάνει 108 γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό με περισσότερους από 61 000 μαθητές σε 37 χώρες.

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης υποδέχεται επί του παρόντος 112 μαθητές 13 εθνικοτήτων, προσφέροντας ένα πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό πλαίσιο που ευνοεί την ανάπτυξη των θεμελιωδών αρχών που διδάσκονται στα προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας: laïcité (απαλλαγή από οποιονδήποτε θρησκευτικό χαρακτήρα), άνοιγμα προς τους άλλους και τον πολιτισμό τους, ανθρωπιστικές αξίες και εκπαίδευση του αυριανού πολίτη.

Η διδασκαλία 5 γλωσσών, η καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση, η άθληση, η ανάπτυξη επιστημονικών και πειραματικών δεξιοτήτων ολοκληρώνουν την εκπαιδευτική μας πρόταση και οδηγούν στην απόκτηση του γαλλικού απολυτηρίου baccalauréat, ανοίγοντας τις πόρτες όλων των γαλλόφωνων και αγγλόφωνων πανεπιστημίων.

Για τα ελληνόφωνα παιδιά προσφέρεται ένα πρόγραμμα που σέβεται τις προκλήσεις του ελληνικού σχολείου. Tο σύνθημα της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής «Δύο πολιτισμοί, τρεις γλώσσες», αποκτά εδώ το πλήρες νόημά του.

Από 2 ετών, στα πολύ μικρά νήπια έως 18 ετών, στην Terminale, οι μαθητές μελετούν σε ένα περιβάλλον που τους δίνει την ευκαιρία να γίνουν μελλοντικοί πολίτες του κόσμου, ελεύθεροι, με σεβασμό και πληρότητα.

Μη διστάσετε να γίνετε μέλος της σχολικής μας κοινότητας αν αυτό είναι το μέλλον που επιθυμείτε για τα παιδιά σας!

Elisabeth Lapouble

Διευθύντρια του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης