ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020 2021

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί-ες μαθητές-μαθήτριες

Καλημέρα σε όλες και όλους,

Ανέλαβα τα καθήκοντά μου στο Γαλλικό Σχολείο στις 09 Σεπτεμβρίου με μεγάλη χαρά. Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με την κυρία Sandrine Mouchet, Γενική Πρόξενο και τον κ. Jerôme Boissier Γενικό Γραμματέα.

Ο Philippe Marsé, ο προκάτοχός μου και εγώ ήμασταν σε επικοινωνία από την άνοιξη και μπόρεσα να επισκεφθώ το σχολείο και να γνωρίσω το προσωπικό στα τέλη Ιουνίου. Βλέπω τις ιδιαιτερότητες, τα θετικά στοιχεία του σχολείου για τους μαθητές-μαθήτριες και το αμοιβαίο αίσθημα αφοσίωσης που προκαλεί.

Η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη είναι χαρά για εμένα. Σπούδασα ελληνικά και μπόρεσα να παρακολουθήσω εδώ αρκετά καλοκαιρινά προγράμματα και σεμινάρια. Παραμένω γοητευμένη από την αυθεντικότητα αυτής της πολύπλευρης πόλης, από τον πλούτο της ιστορίας της και την πολύ ιδιαίτερη δύναμη που πηγάζι από αυτή.

Η επιστροφή μας στο σχολείο παραμένει σημαδεμένη – και καθυστερεί – από τον COVID 19 και την κρίση υγείας. Αυτή η κρίση υπονομεύει τις συνήθειές μας, μπορεί να ενεργοποιήσει τους φόβους μας. Αυτό είναι νόμιμο και φυσικά, θα αυξηθεί η επαγρύπνηση στους κανόνες υγείας. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τη ζωή. Ας κρατήσουμε όσα μας έχει διδάξει αυτή η κατάσταση. Περπατώντας μαζί με εμπιστοσύνη, επικοινωνία και δυναμισμό θα ανοίξουμε το δρόμο για ένα γαλήνιο και πολλά υποσχόμενο μέλλον για όλους!

Θα σας συναντήσω στις 14/09 στις 8:30 π.μ. για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις τάξεις. Οι μαθητές-μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκινούν σήμερα διαδικτυακά μαθήματα.

Αυτή η σχολική χρονιά να είναι καλή για όλους μας!

Caroline Geoffray

Διευθύντρια του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 7 Σεπτεμβρίου

dig