Πρώτη συνάντηση των μαθητών – εκπροσώπων για περιβαλλοντικά ζητήματα: μικροί πρεσβευτές με μεγάλο όραμα για τον πλανήτη!
Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μαθητών – πρεσβευτών για το περιβάλλον του Δημοτικού σχολείου του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (δίκτυο Mlfmonde). Θερμά συγχαρητήρια στους πέντε μαθητές που εκλέχθηκαν, για τη δέσμευση και τον ενθουσιασμό τους! Η εκλογή τους αντανακλά την εμπιστοσύνη των συμμαθητών τους, ενώ οι ίδιοι έχουν ήδη αναλάβει τον ρόλο τους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπενθυμίσαμε στους μαθητές την ουσιαστική αποστολή τους: να είναι πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης, να εκφράζουν τη φωνή της τάξης τους, να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις και να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς για τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.
Οι ιδέες που παρουσιάστηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή δείχνουν το πάθος τους και την υπευθυνότητά τους:
- Φύτευση περισσότερων δέντρων στην αυλή και τοποθέτηση φυτών στο κτίριο και μπροστά από τα παράθυρα των τάξεων.
- Διοργάνωση τακτικών συναντήσεων στην αίθουσα NEΗAMA, με συμμετοχή όλων των τάξεων, για διάλογο γύρω από θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
- Δημιουργία θεματικών εργαστηρίων για την οικολογία, την ανακύκλωση, τη φύση και τη βιώσιμη διατροφή.
- Βελτίωση της διαχείρισης του κομποστοποιητή, με συστηματική υπενθύμιση να αδειάζεται τακτικά κατά το μεσημεριανό διάλειμμα.
- Μείωση της σπατάλης τροφίμων, που παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα κατά το σχολικό γεύμα.
- Συλλογή ρούχων και παιχνιδιών για δωρεά σε σύλλογο ή ορφανοτροφείο, προωθώντας την αλληλεγγύη και την ανταλλαγή μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά της προσφοράς.
Οι εκπρόσωποι μας είναι αληθινοί μικροί πρεσβευτές του πλανήτη μέσα στη σχολική μας κοινότητα. Η φωνή τους είναι πολύτιμη και είμαστε περήφανοι που τους συνοδεύουμε σε αυτή τη διαδρομή.




