Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως εγκαινίασε την έκθεση “Από τον Σαρλ ντε Γκωλ στο σήμερα. 1963-2023 – Το Λύσε: μια διαδρομή” στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής, κ Φρανσουά Περέ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την εκδήλωση.
Και οι δύο επισκέφθηκαν μια τάξη όπου μαθητές της τετάρτης και της πέμπτης δημοτικού είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν στον κ. Ολάντ διάφορες ερωτήσεις, όπως αν είναι εύκολο να γίνει κανείς πρόεδρος, αν ένας πρόεδρος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, πόσες χώρες επισκέπτεται ένας πρόεδρος και ποια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της προεδρίας του.
Ο κ. Ολάντ συμμετείχε με χαρά στο παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων ενώ και εκείνος τους ρώτησε για τη ζωή τους στο σχολείο και τη χώρα καταγωγής τους. Εντυπωσιάστηκε από το πολλές εθνικότητες των μαθητών καθώς και από την ευχέρεια που διαθέτουν σε πολλές γλώσσες. Στην τάξη αυτή, για παράδειγμα, υπάρχουν εκτός από Γάλλους και Έλληνες μαθητές, παιδιά από την Ουκρανία, τη Ρουμανία, την Τυνησία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Τουρκία και από την Ελβετία.
Όταν οι μαθητές του ζήτησαν μια συμβουλή, ο πρώην πρόεδρος τους ενθάρρυνε να αναπτύσσουν πάντα την περιέργειά τους, να αναζητούν και να επαληθεύουν πληροφορίες μόνοι τους, χωρίς να παίρνουν ως δεδομένο ό,τι διαβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα.
Αυτή η ιδιαίτερη συνέντευξη με τον πρώην πρόεδρο θα μεταδοθεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ετοιμάζουν οι σπουδαστές του Γαλλικού Σχολείου για το νέο web-radio του σχολείου.