Ο “Μάης των γλωσσών” στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Η δεύτερη διοργάνωση του “Μάη των γλωσσών” ξεκίνησε και θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην αίθουσα δραστηριοτήτων του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Προκειμένου να γιορτάσουν και να αναδείξουν την πολυγλωσσία που βρίσκεται στην κάρδια του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, οι μαθητές των τάξεων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού θα λάβουν μέρος στους πενθήμερους “Ολυμπιακούς Αγώνες Γλώσσας”, στήνοντας και λειτουργώντας μικρά περίπτερα αφιερωμένα στην παρουσίαση και την εκμάθηση βασικών λέξεων και εκφράσεων των γλωσσών των χωρών καταγωγής τους.

Ήδη, οι πρώτοι μαθητές οργάνωσαν τον χώρο και αντάλλαξαν με μεγάλο ενθουσιασμό τις γνώσεις τους στα αραβικά και τα τουρκικά, ενώ τα ελληνικά και τα γαλλικά παραμένουν οι γλώσσες με τις οποίες επικοινωνούν.

Αυτή η γλωσσική περιήγηση θα είναι μια ευκαιρία για όλους τους μαθητές να γνωρίσουν δώδεκα γλώσσες και πολιτισμούς αλλά και να συνειδητοποιήσουν και να εκτιμήσουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της κοινότητας του σχολείου τους.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή γονέων των μαθητών, οι οποίοι θα διαβάσουν σε διάφορες γλώσσες ένα απόσπασμα από «Το παράπονο του Χαλίμ», ένα παιδικό παραμύθι της Άρτεμης Κουτσούκου, την οποία θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε στις 30 Ιουνίου στη βιβλιοθήκη του σχολείου για να παρουσιάσει το βιβλίο της.