«Ο Μάης των γλωσσών», μια εβδομάδα αφιερωμένη στην πολυγλωσσία και τους διαφορετικούς πολιτισμούς
«Ο Μάης των γλωσσών», μια εβδομάδα αφιερωμένη στην πολυγλωσσία και τους διαφορετικούς πολιτισμούς
Η δεύτερη διοργάνωση του “Μάη των γλωσσών” στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μια επιτυχία που οφείλεται τόσο στην εμπλοκή, την ενεργό συμμετοχή και τη δημιουργικότητα των μαθητών όσο και στη δέσμευση, την υποστήριξη και τη συμβολή των γονέων σε μια εβδομάδα που ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό της πολυγλωσσίας.
Για πέντε ημέρες, το σχολείο γέμισε από τη δημιουργία και την παρουσίαση πολυάριθμων εργασιών, τα οποία ανέδειξαν τις γλώσσες και τους πολιτισμούς περίπου δεκαπέντε χωρών, από τη Γαλλία έως την Ελλάδα, την Κίνα, την Αλβανία, το Μαρόκο, την Ιταλία και το Κονγκό. Μέσα από αφίσες, ζωγραφιές, πίνακες, σημαίες, διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήρια μετάφρασης και ανάγνωσης, γαστρονομικές ανακαλύψεις και γευσιγνωσία, οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού μπόρεσαν να ανακαλύψουν άλλους πολιτισμούς, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το πολύμορφο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται καθημερινά.
Αυτή η πλούσια εβδομάδα έκλεισε με την ανάγνωση ενός αποσπάσματος της ιστορίας της Άρτεμης Κουτσούκου «Το παράπονο του Χαλίμ» που μεταφράστηκε και διαβάστηκε από γονείς των μαθητών στα τουρκικά, τα κινέζικα, τα ιταλικά, τα πολωνικά και τα ουκρανικά επιπρόσθετα των ελληνικών και γαλλικών της πρωτότυπης έκδοσης. Θερμές ευχαριστίες στους γονείς Λένα Χατζόγλου, Roman Matkiwsky, Alda Caparrelli, Emre Oktem και Anthony Li που δέχτηκαν να συμμετέχουν σε αυτή την ιδιαίτερη δράση του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.