Άνοιξε το γαλλικό βιβλιοπωλείο "Le Livre Ouvert" στη Θεσσαλονίκη

livre ouvert

Αγαπητή κυρία, Αγαπητέ κύριε,

Έχω τη χαρά να σας ενημερώσω ότι το γαλλικό βιβλιοπωλείο « Le livre ouvert » μόλις άνοιξε τις πόρτες του, στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου και διαθέτει ξεχωριστή είσοδο, δίπλα από αυτήν του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (βλ. Πρακτικές πληροφορίες).

Όπως τα άλλα δύο βιβλιοπωλεία με το ίδιο όνομα, σε Αθήνα και Κηφισιά, προσφέρει στο γαλλόφωνο κοινό μια ευρεία γκάμα γαλλικών και γαλλόφωνων βιβλίων είτε πρόκειται για γενική λογοτεχνία, είτε για παιδικά και εφηβικά βιβλία, κόμικς, σχολικά βιβλία και βιβλία εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας. Το βιβλιοπωλείο έχει ανταγωνιστικές τιμές και σκοπεύει στο μέλλον να διανέμει γαλλικό Τύπο. 
Πέρα από την στήριξη στη διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και βιβλίου, η παρουσία του βιβλιοπωλείου στις εγκαταστάσεις μας επιτρέπει την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων: παρουσιάσεις βιβλίων και προσκλήσεις συγγραφέων,  εργαστήρια ανάγνωσης, ψυχαγωγικές δραστηριότητες για νέους και παιδιά, έκθεση κόμικς, συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης κ.α.

Σας προσκαλώ λοιπόν να γνωρίσετε το βιβλιοπωλείο. Αυτήν την περίοδο έναρξης της λειτουργίας του, ο βιβλιοπώλης, κ. Αντώνιος Πριόβολος, αξίξει την στήριξή σας!

Αυτή η πρώτη εγκατάσταση ανταποκρίνεται στη βούληση ανάπτυξης της γαλλικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα, παρουσιάζοντας μια μεγαλύτερη γκάμα γαλλικής τεχνογνωσίας. Θα σας ενημερώσω προσεχώς για επόμενες εξελίξεις.

Με εκτίμηση

Philippe Ray
Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας 
Διευθυντής Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Πρακτικές πληροφορίες 
Βιβλιοπωλείο « Ανοιχτό βιβλίο / Le livre ouvert »
Λεωφόρος Στρατού 2Α 
Τηλ.: 2310 88 91 15
Email :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook : Le livre ouvert - Thessalonique

Ώρες λειτουργίας 
Δευτέρα-Τετάρτη: 09.30-17.30
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09.30-14.30 και 17.30-20.30
Σάββατο: 10.00-17.00 

Λεωφόρος Στρατού 2Α Τ.Κ 54640 Θεσσαλονίκη

T. 2310 82 12 31 | E. info@ift.gr